Zimska klasika. Različica najbolj priljubljene enolončnice. SESTAVINE: 500g kislega zelja svinjsko meso 4 srednje veliki krompirji 200g kuhanega fižola 2 žlici oljčnega olja 4 stroki česna 1 čebula sol poper posušen lovorjev list žlica moke PRIPRAVA: V lonec damo zelje in svinjsko meso ter prelijemo z mrzlo vodo. Vse skupaj kuhamo na zmernem ognju. V tem času olupimo česen in čebulo ter ju drobno nasekljamo. V ponvi na oljčnem olju prepražimo čebulo, proti koncu dodamo še česen. Olupimo in operemo krompir, ga narežemo na manjše kose ter ga skuhamo do mehkega. Polovico krompirja pretlačimo. Krompir v kosih in pretlačen krompir stresemo v lonec z zeljem. Dodamo tudi prepraženo čebulo in česen. V skodelici dobro premešamo dve žlici moke in 1 dcl vode, tako da nastane gladka zmes. Vlijemo jo v posodo z zeljem. Dodamo še kuhan fižol, lovorjev list ter solimo in popramo. Kuhamo še 15 minut in jed je pripravljena. Pravijo, da je jota še boljša naslednji dan. Pa dober tek! |