Bučkini polpeti
|
BUČKINI POLPETI
POTREBUJEMO (za približno 12 srednje velikih polpetov):
PRIPOMOČKI:
NAVODILA ZA PRIPRAVO: Pred začetkom je pomembno, da si dobro umijemo roke, očistimo in pripravimo delovno površino. Bučke operemo pod tekočo vodo in jih olupimo. Vzamemo posodo, v kateri bomo pripravljali maso ter bučke naribamo. Lahko jih kar že posolimo in pustimo nekoliko stati, da spustijo vodo, ki jo nato izstisnemo. Čebulo, česen in peteršilj dobro očistimo ter operemo in nasekljamo na drobne koščke. Bučkam v posodo dodamo ostale sestavine: jajce, sir, nasekljano čebulo, česen, peteršilj ter drobtine. Po želji lahko dodamo tudi druge začimbe, kot sta poper, muškatni orešček. V kolikor je masa še vedno precej mokra lahko poskusimo izstisniti še malo vode ali pa dodamo nekoliko več drobtin, toliko, da je polpete mogoče lepo oblikovati. Preden začnemo polpete oblikovati si pripravimo pekač, v katerega položimo peki papir. Pečemo do približno 30 minut na 200°C. Bučkine polpete lahko postrežemo s poljubno omako ali prilogo, odlične pa so tako tople kot hladne. PRIBLIŽNE ENERGIJSKE VREDNOSTI (na 1 porcijo):
ENERGIJSKA VREDNOST – 352 kcal (1478 kJ) OGLJIKOVI HIDRATI – 26 g BELJAKOVINE – 25 g MAŠČOBE – 17 g PREHRANSKE VLAKNINE – 4 g Pripravila: Tjaša Ludvik, dipl. dietetičarka |